Accent op mentale sportiviteit

Accent op mentale sportiviteit

Teamsport. Er is eigenlijk niks leukers. Om succesvol samen te kunnen sporten, is sportiviteit van iedereen in het team vereist. Hierbij is de mentale conditie van de spelers net zo belangrijk als de fysieke.

BOO-Brabant biedt daarom motiverende coaching voor mentaal struikelende spelers.

Mentaal Sportief

Dat wie goed wil kunnen meekomen in een team topfit moet zijn, weten we allemaal. Maar topfit gaat verder dan menig oog kan zien. Sommige spelers spelen de sterren van de hemel op het veld, maar missen mentaal gezien de sportieve goals. Ze vertonen opmerkelijk gedrag dat het samenspel en/of de sfeer in en rondom het speelveld op de een of andere manier verstoort. Dat is erg lastig voor het hele team en ook voor de trainer. Vaak weten zij zich geen raad met de situatie. BOO-Brabant helpt daarom graag.

Afwijkend gedrag

Aan het afwijkende gedrag van de spelers ligt namelijk bijna altijd een probleem ten grondslag. BOO-Brabant weet dit en vindt het daarom belangrijk te ontdekken wat de oorzaak is van de figuurlijk rare sprongen die de sporters op het veld maken. Als BOO-Brabant aan de slag gaat met een casus, kan zij door middel van observatie en gesprekken met de betrokkenen, doorgaans in ieder geval met de trainer en het teamlid zelf, op zoek gaan naar de oorsprong van het probleem. Vervolgens wordt er gewerkt met deze verschillende partijen, zodat deze persoon in de toekomst beter in het team functioneert.

Begrip

In een open en veilige sfeer probeert BOO-Brabant zo de problematiek van de speler te lijf te gaan. Hij of zij wordt niet meer enkel gestraft voor zijn gedrag, zoals in de wedstrijd met een kaart of plek op de bank, maar daadwerkelijk geholpen om de mentale conditie of oncomfortabele omstandigheden te verbeteren. Er wordt bovendien begrip gecreëerd voor hem/haar. Zo kan de speler in het vervolg weer op alle vlakken sportief deelnemen aan het spel, iets dat iedereen in het veld vrolijker maakt!

Ook voor uw sportclub

Denkt u ook dat uw sportorganisatie er baat bij heeft om, naast een goede trainer en scheidsrechter, een motiverende mental coach in te zetten? Of wilt u graag meer weten over wat wij doen? Benader ons dan vooral! U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 06 2922 468 86 of via het contactformulier. Wij komen graag langs voor een toelichtend gesprek of een presentatie.

De gemeente Tilburg geeft subsidie voor deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers, waarvan onze ondersteuning betaald zou kunnen worden. Voor meer informatie verwijzen we u naar: deskundigheidsbevordering.pdf

  • observatie en gesprekken met de betrokkenen,
  • op zoek naar de oorsprong van het probleem,
  • efficiënte aanpak.