Bikkeltraining

Bikkeltraining

Veel kinderen en jongeren worstelen met onzekerheden en het zelfvertrouwen. Vanaf jonge leeftijd worden er veel eisen aan hen gesteld op het gebied van de sociale omgang met anderen en het flexibel aanleren van allerlei nieuwe vaardigheden.

Door deelname aan een Bikkeltraining© leren kinderen en jongeren stevig op beide benen te staan en met zelfvertrouwen hun taken aan te pakken. Vaak gaat het om een tijdelijk steuntje in de rug zodat het kind net wat steviger en zekerder van zichzelf nieuwe taken en uitdagingen aankan.

Huiswerk bikkels

Waarom zou ik aan mijn huiswerk beginnen, hoe hou ik de meeste vrije tijd over, hoe leer ik slim en efficiënt en hoe hou ik mijn aandacht erbij?
 Deze vragen staan centraal in de eigentijdse training ‘Huiswerk Bikkels’

De beste en slimste tips, kennis en stappenplannen zijn samengevoegd in de training. Op een vlotte en aantrekkelijke manier worden met behulp van zeurfeiten, best-bewaarde-huiswerkgeheimen en puberexcuses je alles bijgebracht wat nodig is om een goede start te maken op het voortgezet onderwijs. Met deze training wordt een stevige basis gelegd voor efficiënt leren waarbij het zeer uitgebreide handboek vele mogelijkheden biedt tot verdere verdieping.

Bikkels in de dop

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van ‘Bikkels in de dop’. Je leert beter voor zichzelf op te komen en gewoon lekkerder in je vel te zitten. Ben je tussen de 8 en 12 jaar, dan kan je deelnemen aan ‘Bikkels in de dop’; een leuke en effectieve weerbaarheidstraining.

Kinderen leren hoe ze een nieuwe start kunnen maken, ze leren anders over dingen nadenken en kunnen met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan.

Brugklas bikkels

Wat betekent de overstap van groep 8 naar de brugklas? Wat gaat er veranderen, en wat blijft hetzelfde? En hoe hou je je staande als je al gestart bent? Met de brugklastraining ‘Brugklas Bikkels’ (in een groepje of alleen) wordt je goed voorbereid op je jaar in de brugklas. Je leert alles wat je moet weten om vol zelfvertrouwen een goede start te maken op je nieuwe school!

Bikkels aan de top

Onzekere jongeren die stoeien met hun zelfbeeld krijgen een flinke dosis zelfvertrouwen door deel te nemen aan een weerbaarheidstraining! Je leert steviger in je schoenen te staan en niet bij alles te denken dat het toch niet lukt. Je kunt het wél en het wordt tijd dat je dat gaan geloven. Met de weerbaarheidstraining  ‘Bikkels aan de top’ ( 12-15 jaar) leer je precies hoe je zélf het roer om kunt gooien.

Examen bikkels

Examenvrees is een soort van faalangst: bang zijn om te mislukken dus.  Je bent je zenuwen niet de baas en presteert daardoor minder dan je eigenlijk zou kunnen. Zeker voor je examens is dit extra vervelend: je moet er hard voor werken en je wilt er maar wat graag vanaf zijn. Immers, na je eindexamens beginnen je nieuwe plannen!

Voor meer informatie verwijs ik je naar de site van Bikkeltrainingen: https://www.bikkeltrainingen.nl

Werkwijze

  • Individuele training
  • Intake: gratis
  • 5 tot 10 werkbijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur (inclusief afsluiting)
  • Voor de werkbijeenkomsten gebruiken we een werkmap en de laptop.

Tarief: €400,00 tot €950,00 (afhankelijk van het aantal bijeenkomsten)

Reiskosten (vanaf meer dan 5 km enkele reis) €0,35 per kilometer.

Mocht u financieel in een situatie zitten waarbij het tarief te hoog is, dan kunnen we daar een regeling voor treffen. Bikkeltrainingen is een Social Enterprise, wat betekent dat er voor iedereen de mogelijkheid wordt geboden om deel te kunnen nemen aan de trainingen, ondanks de financiële mogelijkheden.

Groepstraining

Mocht je als basisschool iets extra’s willen bieden aan je schoolverlaters zodat ze zich nog beter voor kunnen bereiden op de middelbare school, dan is er de mogelijkheid om ‘Huiswerk Bikkels’ ook aan een groep aan te bieden.

  • 4 tot 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • De maximale groepsgrootte is 6 kinderen.
  • Voor de werkbijeenkomsten gebruiken we een werkmap en de laptop wordt door de trainer gebruikt.

Voor meer informatie en tarieven kunt u telefonisch of per mail contact met mij opnemen, of u vult een contactformulier in.

  • meer zelfvertrouwen,
  • een goede start voor het voortgezet onderwijs,
  • efficiënt leren en plannen.